3 Illustratiefoto.
EPA Illustratiefoto.

Exclusief voor abonnees

Explosief rapport schetst ijzingwekkend beeld van coronacrisis in woonzorgcentra: “Bewoner zat in haar onderbroek op de gang te huilen”

“Chaos. Paniek. Angst.”

Een rapport van de Vlaamse Ombudsdienst dat Het Laatste Nieuws kon inkijken schetst een ijzingwekkend beeld van hoe het er in de woonzorgcentra aan toe is gegaan tijdens de coronacrisis. Maar liefst 45 anonieme getuigen luchten hun hart en vertellen schrijnende verhalen. “Toen ik een bewoner met Covid zag lijden en naar adem zag happen, dacht ik eraan om hem zelf uit zijn lijden te verlossen met een kussen. Het was verschrikkelijk.”

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

73 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jos duriau

    Awel merci aan al die ministers van volksgezondheid , en dat gaat allemaal in de vergeetschuif.

  • Vera Bres

    Als Beke nog enig respect wil opbrengen ,dan moet hij opstappen ...wat hij gedaan heeft of beter gezegd NIET gedaan heeft ,kan je niet vergeven en vergeten.

Lees meer