Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.

Extreemrechtse "Mars op Brussel” gaat mogelijk niet door: politie geeft negatief advies

Ook negatief advies voor tegenbetoging

De politie van de zone Brussel-Hoofdstad Elsene heeft een negatief advies uitgesproken voor de extreemrechtse betoging "Mars op Brussel". Dat schrijft Bruzz en wordt bevestigd aan Belga. Het is Brussels burgemeester Close die de finale beslissing zal nemen over het al dan niet doorgaan van de mars.

De Mars op Brussel zou op zondag 15 september door de hoofdstad trekken. De betogers willen zich uitspreken tegen de nieuwe Vlaamse coalitie en hun verontwaardiging tonen over het ontbreken van Vlaams Belang in de Vlaamse regering. De extremistische groep Bloed, Bodem, Eer en Trouw zou achter de organisatie van de betoging zitten.

"Wat zowel pro- als tegenbetogingen betreft, is het advies van de politie negatief . Er is dus de intentie om te weigeren. Over de redenen kunnen we niet meer info geven", stelt politiewoordvoerster Ilse Van de keere.

De eindbeslissing ligt nu bij Brussels burgemeester Philippe Close, maar die weerhoudt zich voorlopig van commentaar. Volgens het protocol worden de aanvragers van de betoging nu uitgenodigd om zich te verweren. Nadien is het dan de burgemeester die definitief beslist.

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Janssens

    Gaston Armi het was eerder Vlaamse bourgeoisie die Frans zijn beginnen spreken om hun chiqueer voor te doen en dat was niet alleen zo in Brussel ! Daarbij veel Franstalige in Wallonië en Brussel hebben een Vlaamse famillie naam !

  • Jan Van Rompaey

    O.K.maar dan ook een verbod voor alle andere betogingen. Geen discriminatie? geen racisme ?

Lees meer