Thinkstock

Extreme dierenmishandeling in Diksmuide: labrador verdronken in IJzer met zak stenen rond achterpoten

In Diksmuide is deze middag een extreem geval vastgesteld van dierenmishandeling. Wandelaars troffen er tegen de middag een verdronken Labrador aan op de oever van de IJzer ter hoogte van de Tervaetebrug. De viervoeter lag met zijn kop op de oever en de ledematen in het water. 

De brandweer werd opgeroepen om het kadaver te bergen maar deed een lugubere ontdekking. Aan de achterpoten was immers een zak vastgemaakt met stenen in. Het dier werd dus verzwaard en kon onmogelijk zelf op het droge komen. De jonge hond stierf wellicht door een combinatie van verdrinking en uitputting. 

Meteen werd ook de politie opgetrommeld die op haar beurt de Vlaamse Inspectiedienst voor Dierenwelzijn inschakelde. “Het dier werd dus zeker kwaadwillig in de Ijzer gedumpt”, zegt korpschef Johan Geeraert van de politie Polder. “Het heeft ons flink wat moeite gekost maar we hebben via de chip de eigenaar van de hond kunnen traceren. Het gaat om een man uit Diksmuide. Via onderzoek konden we ook achterhalen wie de hond daar dumpte. Dat is een kennis van de eigenaar. Beide mannen werden opgepakt voor verhoor.” 

De twee zijn niet aangehouden en worden verdacht van dierenverwaarlozing en mishandeling. Het is aan het parket om te beslissen of het de mannen zal vervolgen. Er staan strenge straffen op dierenmishandeling. Waarom het duo de hond zo afmaakte is niet duidelijk.

114 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Isaura Mattan

    Jammer dat niemand iets gezien heeft tijdens het gebeuren

  • Sonja Declerck

    Dju toch ni. Deze hond zal zeer afgezien hebben. Waarom een barbaar zoiets een hond kan aandoen is altijd onbegrijpelijk. Gelijke straf zoals ze de hond aandeden, anders zware straf, geldboete, zeker geen dieren meer mogen houden + veel controle (met dit is alles komt de hond nooit terug).

Lees meer