(Archieffoto)
belga (Archieffoto)

F-16 ontploft op militaire vliegtuigbasis in Florennes: 2 lichtgewonden

Op de militaire luchtmachtbasis in Florennes, in de provincie Namen, is een F-16 ontploft en volledig uitgebrand. De oorzaak van de explosie is nog onbekend. Twee personen raakten lichtgewond: zij liepen gehoorschade op.

De explosie vond plaats rond 14 uur tijdens een onderhoud van het toestel. De F-16 brandde uit en is volledig vernield. De slachtoffers, twee technici, werden ter plaatse verzorgd. Dat meldt de persdienst van Defensie.

Door de ontploffing liep ook een tweede gevechtsvliegtuig schade op. Het Aviation Safety Directorate, de afdeling binnen Defensie die zich buigt over luchtvaartongevallen, onderzoekt de oorzaak van de explosie. 

67 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • frans verstrepen

    Ik ken niks van gevechtsvliegtuigen. Blijkbaar dienen ze om ergens te gaan vechten, eerder dan ons te beschermen. Ik vind oorlogswapens maar niks.

  • ETIENNE BOECKX

    Belgen staan in het buitenland gekend voor hun domheid ! Hoe zou dat komen ? Vroeger stonden wij bekend voor harde werkers met zin voor kwalitatief afgeleverd werk !

Lees meer