UZ Leuven
belga UZ Leuven

Familie van overleden Tatiana (12) gaat in beroep tegen vrijspraak chirurg

De familie van het twaalfjarig meisje dat in augustus 2007 stierf op de operatietafel van het UZ Leuven, tekent beroep aan tegen de vrijspraak van de chirurg die de ingreep uitvoerde. Volgens de advocaat blijkt uit het verslag van de gerechtsdeskundigen dat er wel degelijk sprake was van onvoorzichtigheid.

Geert M., een 49-jarige chirurg van UZ Gasthuisberg in Leuven, werd maandag na een ellenlange procedure vrijgesproken door de correctionele rechtbank van Leuven. De radioloog uit Tienen was beticht van onzorgvuldig handelen tijdens een ingreep bij Tatiana F. uit het Waals-Brabantse Hélécine.

Door een zeldzame afwijking moest het meisje een ingreep ondergaan aan haar aders. Maar het liep mis en ze overleed een kleine week na de operatie. Volgens de rechter maakte de arts geen fouten tijdens en na de heelkundige ingreep.

De nabestaanden tekenden donderdag beroep aan. "Wij merken tegenstellingen tussen het vonnis en de verslagen van de gerechtsdeskundigen", zegt raadsman Tom Mitchaux namens de burgerlijke partij. "Er waren al complicaties opgedoken tijdens een gelijkaardige operatie enkele maanden eerder. In beide gevallen kwam alcohol in de bloedvaten terecht."

De chirurg en zijn advocaat willen voorlopig niet reageren.

Lees meer