VTM Nieuws

Familie van tiener die omkwam in Molenbeeks metrostation dient klacht in

De familie van de 15-jarige Soulaïmane Jamili, op 21 februari omgekomen in het Molenbeeks metrostation Ossegem, heeft vandaag laten weten dat ze klacht indient met burgerlijke partijstelling voor onvrijwillige doodslag. Volgens de familie heeft de jongeman gepanikeerd omdat hij tijdens een politiecontrole als een crimineel behandeld werd.

De eerste elementen van het onderzoek maakten melding van een vermoedelijke zelfmoord, maar de familie van het slachtoffer betwist die versie van de feiten. Ze omschrijven het slachtoffer als "een gelukkig kind, zonder voorgeschiedenis". De familie vraagt extra onderzoeksdaden, naar het verhoor van twee jongeren die aanwezig waren op het moment van de feiten en van een getuige van de slagen die Soulaïmane toegediend kreeg. Er is ook meer onderzoek nodig naar de geluidsopname van de MIVB-videobewaking, vinden ze.

"Drie maanden geleden is Soulaïmane tragisch overleden op de terugweg van school naar huis", zegt Youssef Archich, de oom van het slachtoffer. "Zijn dood is het gevolg van een brutale en ongelooflijke interventie van de MIVB-veiligheidsagenten en politieagenten op het perron in het metrostation Ossegem, waar hij met zijn schoolkameraden speelde."

Een mars ter herinnering van Soulaïmane vertrekt straks om 14 uur aan het metrostation en eindigt voor het Justitiepaleis.

Lees meer