Het publiek tijdens het optreden van Het Zesde Metaal, dat gisteren plaatsvond.
Instagram Het publiek tijdens het optreden van Het Zesde Metaal, dat gisteren plaatsvond.

Festival Dranouter trekt dit jaar ruim 45.000 bezoekers

De 44ste editie van Dranouter Festival wist 45.000 bezoekers naar de Westhoek te lokken. Dat ligt in lijn met de cijfers van vorig jaar, meldt de organisatie vandaag, kort voor het einde van het festival.

Met nog enkele optredens te gaan blikt Festival Dranouter al terug op een meer dan geslaagde editie zonder grote incidenten. De ticketverkoop vooraf verliep gesmeerd en dat werd bevestigd met onder meer een nagenoeg uitverkochte zaterdag. Dat was er ook aan te zien, want enkele randpodia leken vaak te klein. "De Kerk en de Voute zijn echt volwaardige podia geworden, en waren bij momenten zelfs te klein. Overdag zie je dat er bijna evenveel volk is op de randpodia dan in de grote tent, al trekken de grote namen 's avonds wel het meeste volk", aldus Bavo Vanden Broeck, organisator en programmator van het festival.

Diversiteit en variatie

"De festivalformule anno 2017 met een combinatie van straffe concerten, verrassende randanimatie, leuke kinderprogrammatie en veelkleurige foodstands bleek een voltreffer voor jong en oud", aldus de organisatie. "We gaan niet voor die grote headliners, wel voor diversiteit en variatie", aldus Vanden Broeck.

Vrijdag waren Het Zesde Metaal, dat een thuismatch speelde, en Doe Maar de grote publiekstrekkers. Zaterdag zorgden Warhaus en Bazart voor een vol terrein.Gregory Porter en De Dolfijntjes, het geesteskind van Wim Opbrouck, mogen zondagavond onder een stralende zon de 44ste editie van het festival afsluiten.

Schoentjes in de lucht op 'Dag zonder Schoenen'. @hetzesdemetaal houdt hun tradities in ere! #dranouterfest17

140 Likes, 1 Comments - Festival Dranouter (@festivaldranouter) on Instagram: "Schoentjes in de lucht op 'Dag zonder Schoenen'. @hetzesdemetaal houdt hun tradities in ere! ..."

Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels

Lees meer