Marc De Roeck

Fietser (31) komt onder tram terecht in Antwerpen

Iets voor acht uur vanochtend is een fietser onder een tram van vervoersmaatschappij De Lijn terecht gekomen in het Antwerpse district Berchem. De 31-jarige fietser werd een tiental meters weggeslingerd, maar hij kwam er met lichte verwondingen vanaf.

Het ongeval deed zich voor op een oversteekplaats voor fietsers - waar trams voorrang hebben - op de Grote Steenweg in Berchem (Antwerpen). "Volgens verschillende getuigen reed de 31-jarige fietser uit Berchem in tegengestelde rijrichting naar Antwerpen", klinkt het bij Sven Lommaert van de lokale politie Antwerpen.

"Ter hoogte van het kruispunt met de Klauwaardsstraat wilden verschillende fietsers de tramsporen oversteken. De bestuurder van tram 15 van vervoersmaatschappij De Lijn merkte dat op en luidde verschillende keren zijn belsignaal. Verschillende fietsers stopten daarvoor, maar het 31-jarig slachtoffer stak alsnog het tramspoor over. De trambestuurder maakte een noodstop maar kon een aanrijding niet meer voorkomen."

De fietser werd een tiental meters weggeslingerd en zijn fiets kwam onder de tram terecht. Toch werd hij met enkel lichte verwondingen naar het Sint-Vincentiusziekenhuis overgebracht.

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Patrick De pauw

    De Fietsersbond zal erop aandringen voorrang te krijgen in elke situatie in het verkeer en wie weet de tram uit het verkeer bannen wegens te gevaarlijk!

  • Marc Baeyens

    Het wordt stilaan duidelijk dat de zwakke weggebruikers niet zo maar altijd vrijuit mogen gaan.

Lees meer