3 In  Duitsland zijn de fitnesscentra al enkele weken opnieuw open. In deze fitness in Keulen traint een vrouw met een mondmasker.
Marius Becker/dpa In Duitsland zijn de fitnesscentra al enkele weken opnieuw open. In deze fitness in Keulen traint een vrouw met een mondmasker.

Fitnesscentra mogen terug openen, zwembaden en wellnesscentra blijven gesloten

Vanaf 8 juni zijn alle sporten terug toegelaten, indoor én outdoor, met uitzondering van contactsporten zoals voetbal, basketbal en vechtsporten. “Zij dienen verder contactloos te trainen”, aldus premier Sophie Wilmès (MR). Ook de fitnesscentra mogen hun deuren terug openen “op voorwaarde dat ze het protocol volgen”. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Tot nu was sport enkel toegestaan in de buitenlucht met maximum 20 personen, en als één iemand daar de verantwoordelijkheid over nam en zorgde dat de afstandsregel gerespecteerd werd. Vanaf 8 juni wordt sporten ook indoor toegelaten, mits social distancing.

Ook de fitnesscentra zullen terug kunnen openen. “Wat sportinfrastructuur betreft: daar zullen net zoals elders protocollen gevolgd moeten worden. De kleedkamers en douches zullen niet toegankelijk zijn", verduidelijkt Wilmès. Er mag bij het sporten publiek aanwezig zijn, maar wel alleen zittend.

Verder moeten de zwembaden en wellnesscentra “in dit stadium gesloten blijven”. Vanaf 1 juli wordt echter alles toegelaten met de nodige maatregelen. 

3 Een medewerkster van een fitness in Keuelen ontsmet een hometrainer.
Marius Becker/dpa Een medewerkster van een fitness in Keuelen ontsmet een hometrainer.
3 Om de social distancing te handhaven zijn in dit fitnesscentrum in het Franse Nice verschillende toestellen met linten afgespannen.
REUTERS Om de social distancing te handhaven zijn in dit fitnesscentrum in het Franse Nice verschillende toestellen met linten afgespannen.

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Martine De Hert

    En privé sauna’s ? Echt niet te vatten . Gezinnen en koppels die in dezelfde bubbel zitten . Kent de Veiligdsraad wel het principe van PRIVÉ-sauna ? Ik heb de indruk van niet !

  • jozef van riel

    Ze mogen me zelfs betalen, dan ga ik nog geen fitnescentrum binnen. Zweten, hijgen, aërosols verspreiden. De ideale leefwereld voor de virussen!!

Lees meer