Fourniret lokte Natacha Danais in val op parking supermarkt

Voor het assisenhof van de Franse Ardennen is vandaag de doodslag op Natacha Danais, een 13-jarig meisje dat op 21 november 1990 nabij Nantes ontvoerd werd, onderzocht. Het is de vijfde doodslag waarvoor Michel Fourniret zich moet verantwoorden en waarbij Monique Olivier beschuldigd wordt van medeplichtigheid.

Lichaam op strand
Fourniret staat terecht voor de ontvoering, de poging tot verkrachting en de wurging van het slachtoffer. Haar lichaam werd drie dagen na haar verdwijning aangetroffen op een strand in de Vendée. Net zoals bij de andere doodslagen bekende Fourniret kortweg de feiten. Olivier verklaarde hoe haar man haar zei "iemand gespot te hebben", terwijl ze zich op de parking van een supermarkt bevonden in het Franse Rezé, waar het echtpaar gestopt was toen ze terugkeerden naar de Ardennen. De dag voordien werd het koppel door de correctionele rechtbank van Nantes veroordeeld voor het verbranden van schilderijen van André Michaux, de eerste man van Olivier.

Om geldbeugel van moeder
Onder het voorwendsel dat het paar de weg zocht, stapte Danais in hun auto. Ze was te voet op weg naar huis om de geldbeugel die haar moeder vergeten was, te gaan halen. Getuige Christine Havez, zus van het slachtoffer, bevestigde dat ze meende haar zus te hebben zien instappen in het voertuig.

Verkracht
Volgens het parket zou het koppel een tijdje gereden hebben en vervolgens op een verlaten plaats gestopt zijn. Terwijl zijn vrouw zich verwijderde, zou Fourniret het meisje verkracht hebben. Olivier had het opnieuw over de "voortdurende angst" die ze van haar man had.

Zus wilde niet mee
De moeder van het meisje, Marie-Josèphe Sculo, slaagde er uit emotie niet in het woord te nemen. Davina, een andere zus van het slachtoffer, vertelde al huilend dat ze die dag weigerde haar zus te begeleiden om de geldbeugel te gaan halen. (belga/lb)

Slachtoffer Natacha Danais.
UNKNOWN Slachtoffer Natacha Danais.

Lees meer