Fourniret ontkent verwarring tussen slachtoffers

Michel Fourniret heeft voor het assisenhof van de Franse Ardennen een geheugenfout ingeroepen om de contradictie uit te leggen in een verklaring in 2004. Hij zegt de doodslag op Natacha Danais, die hij bekende, en die op een Brits meisje, die hij niet toegeeft, niet te verwarren.

In zijn verklaring stelde de beschuldigde Danais volledig te hebben uitgekleed, terwijl het lichaam van het 13-jarige meisje in november 1990 slechts half uitgekleed op een strand in de Vendée werd aangetroffen.

Volgens meester Didier Seban, een advocaat van de burgerlijke partijen, zou Fourniret de dood van Danais kunnen verwarren met de moord op Joanna Parrish, een 20-jarig Brits meisje dat in mei 1990 volledig naakt gevonden werd in het departement Yonne.


Fourniret, die op 11 maart in verdenking werd gesteld in de zaak, heeft altijd ontkend Parrish te hebben gedood. "Mijn geheugen is goed, precies, gedetailleerd (...). Wat de enen en de anderen niet verhindert opeenstapelingen, fouten en tegenstrijdigheden vast te stellen. Mijn geheugen is niet onfeilbaar", antwoordde Fourniret aan meester Seban, die hem over de verklaring ondervroeg.


Net voordien had Fourniret geprobeerd zich rechtstreeks te richten tot de ouders van Joanna, Roger Parrish en Pauline Sewell, die vandaag en morgen de zitting bijwonen voor het onderzoek van het dossier-Danais. "Als de ouders er zijn, nodig ik hen uit om met me te komen praten, hier, oog in oog, tegenover mij", verklaarde de beschuldigde voor het hof.

Parrish liet de pers weten dat hij op het proces aanwezig is wegens de gelijkenissen tussen de zaak-Danais en de doodslag op zijn dochter. "We zullen het spel van Michel Fourniret niet meespelen. We willen dat het proces normaal verloopt en dat onze zaak fatsoenlijk behandeld wordt", verklaarde hij buiten de rechtszaal. (belga/lb)

UNKNOWN

Lees meer