ANP XTRA

FSMA waarschuwt voor acht frauduleuze kredietaanbiedingen

Wie op zoek is naar een lening, kan maar beter Access Centrale Bank, BCI Financial, Fast Loan International, Rossen Financien, Salem Lening, Trust Oline Credit, Wij zijn verenigd en Wij zijn de oplossing vermijden. De acht ondernemingen zijn niet vergund als kredietgevers en bieden valse leningen aan om geld af te troggelen. Daarvoor waarschuwt de financiële waakhond FSMA woensdag.

De FSMA kreeg verschillende meldingen binnen over de frauduleuze kredietaanbiedingen. De aanbieders zijn oplichters die zich voordoen als kredietgevers of als medewerkers van een kredietinstelling. Ze bieden leningen aan tegen zeer gunstige voorwaarden, maar wanneer consumenten ingaan op het aanbod, krijgen ze eerst de vraag om een aantal kosten te betalen. Zodra de zogezegde kosten zijn betaald, verdwijnen de oplichters met de noorderzon.

"Wees wantrouwig wanneer u ongevraagd een krediet wordt aangeboden via internet of via sociale media", zegt de FSMA. De waakhond raadt daarnaast onder meer aan om de contactpersoon te googelen, de gebruikte e-mailadressen te controleren - vaak gebruiken ze hotmail-, gmail- of outlook-adressen - en om na te gaan of de kredietgever over vergunningen beschikt op de website van de FSMA.

Lees ook: Europol waarschuwt voor criminelen die corona-epidemie misbruiken

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer