EPA

Garantiefonds betaalde al 4 miljoen euro uit na faillissement Thomas Cook

Exact drie maanden na het faillissement van Thomas Cook België heeft het Garantiefonds Reizen al 5.319 reizigers terugbetaald, goed voor een bedrag van 4 miljoen euro (of 2.504 dossiers op de verwachte 20.000). Dat laat het Garantiefonds vandaag weten.

Het claim center werkt op volle toeren en tracht de stijgende lijn van terugbetalingen aan te houden. "Tegen mei 2020 zou meer dan 90 procent van de claims afgehandeld moeten worden. Dat vergt nog even geduld van sommige reizigers, maar uiteindelijk zorgt het Garantiefonds Reizen, een private verzekeraar opgericht en gefinancierd door de reissector, ervoor dat er geen tientallen miljoenen reissommen verloren gaan door het enorme faillissement", klinkt het in een mededeling.

Het Garantiefonds Reizen heeft er ook voor gezorgd dat 13.000 reizigers die in de dagen na het faillissement op bestemming waren, meestal op de geplande terugreisdatum huiswaarts konden keren.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer