Gatz geeft ministers traditiegetrouw, en met een kwinkslag, een boek cadeau

Vlaams minister Sven Gatz (Open Vld) heeft zijn collega's bij de start van de vakantie traditiegetrouw een boek cadeau gedaan. Partijgenote Lydia Peeters, die gisteren zijn bevoegdheden Cultuur, Media en Jeugd overnam, kreeg 'Geschiedenis van de kunst' van Iain Zaczek. Ook de andere ministers ontvingen een boek met een kwinkslag van Gatz, die overigens niet zelf aanwezig was op de ministerraad. De Open Vld'er woonde het debat over het Brusselse regeerakkoord bij.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vlaams minister-president Liesbeth Homans kreeg een kookboek: 'De Catalaanse keuken' van Emma Warren. Hilde Crevits werd schijnbaar aangemoedigd om een rol als minister-president of partijvoorzitter op te nemen met 'Durf te leiden' van Brené Brown. 

Koen Van den Heuvel werd aan de klimaatambities herinnerd met 'Ons huis staat in brand' van activiste Greta Thunberg. Ben Weyts, die vrijdag de uitvoeringsbesluiten voor het nieuwe taxidecreet voorstelde, kreeg 'Taxipraat' van Veerle Maebe. Dat boek kaart op basis van interviews onder meer de harde concurrentie met Uber aan.

Minister van Sport Philippe Muyters mag gaan bijlezen over Merckx met 'Eddy!Eddy!Eddy!' van Geert de Vriese. De uitzwaaiende Jo Vandeurzen ten slotte, kreeg reisinspiratie cadeau met 'Ultieme roadtrips' van Colin Salter. 

Photo News