De politie zoekt naar sporen in de woning van een van de slachtoffers in Sautin.
BELGA De politie zoekt naar sporen in de woning van een van de slachtoffers in Sautin.

Geen aanhoudingen in dossier doodslag zussen

De onderzoeksrechter heeft geen aanhoudingen bevolen in het dossier van de dubbele doodslag in Renlies (Beaumont, provincie Henegouwen), waar in een uitgebrande wagen de lijken van twee zussen werden aangetroffen. De autopsie heeft uitgewezen dat de zussen niet met een mes of vuurwapen werden omgebracht.

Donderdag, op Kerstmis, ontdekte een wandelaar een brandend voertuig aan de rand van een bos. Nadat de vlammen gedoofd waren, trof de brandweer de lichamen van de zussen Jacqueline en Danielle Wallemacq aan. De familie had hen als vermist opgegeven.

Sluimerend erfenisconflict
De zussen waren naar het huis van Danielle geweest in Sautin, waar ze met haar zoon en schoondochter woonde. Sinds een maand had Danielle echter onderdak gevonden bij haar zus Jacqueline wegens een sluimerend conflict met haar zoon over een erfenis, en in het bijzonder over het huis. Volgens het parket van Charleroi werd al minstens één dossier geopend wegens intrafamiliaal geweld.

Alibi nagaan en analyses afwachten
Gezien de omstandigheden en de verdachte elementen ontdekt in de villa in Sautin, werden de zoon en schoondochter van Danielle opgepakt voor verhoor. De onderzoeksrechter stelde hen echter niet in verdenking en dus werden ze vrijgelaten. Het koppel had kerstdag doorgebracht bij naasten. De rechercheurs zullen dat alibi nagaan en wachten ook op de resultaten van verschillende analyses (DNA, telefonie, enzovoort).

Autopsie
Vrijdagavond werd al een autopsie op de lichamen van de zussen uitgevoerd. Daaruit blijkt dat geen vuurwapen of mes werd gebruikt bij de misdaad. Verdere informatie wil het parket niet geven, maar het lijkt erop dat de zussen al dood waren voor ze verbrand werden.

Lees meer