rv

Geen enkelband voor choreograaf en bedenker #LikeMe die verdacht wordt van zedenfeiten

De raadkamer in Antwerpen wilde choreograaf B.V.O. (37) , één van de bedenkers van de Ketnet-reeks #LikeMe die verdacht wordt van zedenfeiten, vandaag onder elektronisch toezicht plaatsen, waardoor hij zijn voorhechtenis dus thuis zou kunnen uitzitten met een enkelband. Het parket tekende echter beroep aan. De dertiger blijft dus voorlopig in de cel.

Het parket van Antwerpen opende vorige zomer een opsporingsonderzoek, nadat er een klacht tegen B.V.O. was ingediend. In de loop van het onderzoek kwamen nog drie andere slachtoffers in beeld. Het ging in totaal om drie minderjarigen en één meerderjarige. De feiten zouden van voor 2014 dateren.

De choreograaf werd begin april opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van verkrachting ten aanzien van minder- en meerderjarigen, aanranding van de eerbaarheid en aanzetten tot ontucht. Na zijn aanhouding diende nog een meerderjarige klacht in, wat de teller nu op vijf vermeende slachtoffers brengt. B.V.O. ontkent alle aantijgingen met klem.

De raadkamer wilde hem vandaag met een enkelband naar huis sturen. Door het beroep van het parket verschijnt hij nu binnen de vijftien dagen voor de kamer van inbeschuldigingstelling, die moet oordelen over zijn verdere aanhouding. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer