photo_news

Geen geboorteplaats meer op identiteitskaart

Binnenkort zal de geboorteplaats niet meer met het blote oog zichtbaar zijn op de identiteitskaart. Dat staat in een wetsontwerp dat vrijdag groen licht heeft gekregen van de ministerraad. Ook de handtekening van de gemeenteambtenaar die de kaart uitreikt, wordt geschrapt.

De aanpassingen aan de lay-out van de kaart, komen er op basis van aanbevelingen van de Internationale Luchtvaartorganisatie (ICAO). Los van die aanbevelingen, redeneert de regering dat de geboorteplaats niet meteen relevant is bij de identificatie van een burger. Het ontwerp moet nog worden goedgekeurd in de Kamer.

Vorige maand nog reikte minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem de eerste elektronische identiteitskaart met vingerafdrukken uit. Daarop staat de foto van de houder rechts in plaats van links. 

22 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Sandra Peeters

    Alsof die handtekening en gemeente het gaan maken. Echt. Super gevaarlijk heel dat vingerafdruk gedoe. We weten allemaal hoe lichtzinnig de overheid met onze info omgaat en hoe ze technologisch achterstaan. Dit is geen paswoord dat we is even kunnen veranderen. Bewijs over x-aantal tijd nog maar is dat je het niet was, ze hebben tenslotte uw vingerafdruk. Inderdaad Jan, een chip, dat zal effectief niet zo lang meer duren, dan hebben ze onze gsm en bankkaart niet meer nodig om ons 24/7 te volgen.

  • Jan Van Den Bergh

    Geef iedereen een chip bij de geboorte . Zoals bij een kat en een hond . We zijn trouwens niks beter dan die beestjes , integendeel .

Lees meer