Getty Images/iStockphoto

Geen gerichte controles meer naar roken in auto's met kinderen

Er komen geen gerichte controles meer naar roken in auto's met kinderen jonger dan 16. Dat heeft de FOD Volksgezondheid aan VTM Nieuws bevestigd. 

Half augustus startte de overheidsdienst met controles aan pretparken, en bij de start van het schooljaar gingen de controles verder aan de schoolpoort. Nu stoppen de gerichte controles, omdat de inzet van personeel niet opweegt tegen het aantal personen dat betrapt wordt. In de voorbije anderhalve maand werden honderden auto's op ruim 100 locaties gecontroleerd, maar werden er slechts zeven overtredingen vastgesteld.

Sensibiliseren

Omdat de controleurs niet in het verkeer kunnen controleren, stelden ze zich de voorbije weken op aan plaatsen waar veel kinderen passeren. Bij de aankondiging had de FOD Volksgezondheid wel duidelijk gemaakt dat de eerste weken de focus op sensibiliseren, en niet op bestraffen, zou liggen. 

11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Thomas Anderson

    Een regel die niet afgedwongen word die moet er niet zijn!

  • PETER PERMENTIER

    Wat kun je verwachten van het FOD van volksgezondheid, die lopen toch altijd na een lange periode achter de feite, bewijzen zijn er dioxine crisis, vogel griep, besmettingen van het kippen vlees? Salmonella bacterien infecties dit jaar, nooit een antwoord op gehad? Men zou beter eens een kontrole doen op deze FOD en zijn functionarisen en die niet rendabel zijn buiten.

Lees meer