Efteling

Geen stormloop naar pretparken tijdens paasvakantie

De pretparken hebben tijdens de paasvakantie geen stormloop te verwerken gekregen. Veel mensen kozen in plaats daarvan voor indoorlocaties, zoals waterparken. Dat is volgens de uitbaters vooral een gevolg van het weer, dat minder goed was dan vorig jaar.

Zo laat Plopsaland De Panne laat tegenover de paasvakantie van vorig jaar "een lichte achteruitgang of status quo" optekenen, terwijl waterpark Plopsaqua 10 procent meer bezoekers kreeg. Plopsa Indoor Hasselt noteerde een stijging van 25 procent en bij Plopsa Coo is het bezoekersaantal status quo. "We merken duidelijk dat mensen meer naar buitenparken gaan als de zon schijnt en kiezen voor binnenlocaties als het wat frisser is", aldus directeur Steve Van den Kerkhof.

Aqualibi en Walibi laten geven geen afzonderlijke cijfers voor het waterpark en pretpark, maar beide parken hadden een drukke paasvakantie met naar schatting 140.000 bezoekers. Bobbejaanland en Bellewaerde hadden beiden minder bezoekers dan vorig jaar, wat ze wijten aan het mooie weer van 2017 in vergelijking met de regenachtige paasvakantie dit jaar. Boudewijn Seapark zag in de eerste week het bezoekersaantal dalen, maar de tweede week trok dat weer recht. 

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nancy Roose

    Op het VTM nieuws zeiden ze net het tegenovergestelde.

  • Jan Verstrepen

    Er zijn veel verstandiger manieren om kinderen te vermaken, simpele dingen zoals gewoon spelen, in die attracties worden ze alleen maar klaargestoomd om zoveel mogelijk geld aan nutteloze dingen uit te geven.

Lees meer