De illegalen namen grote stenen van de grond en bekogelden de security en de arbeiders.
Mariën De illegalen namen grote stenen van de grond en bekogelden de security en de arbeiders.

Gefrustreerde transitmigranten bekogelen havenarbeiders met stenen: "Het wordt hier steeds gevaarlijker"

In de haven van Zeebrugge is het vanochtend tot een confrontatie gekomen tussen enkele illegalen en havenarbeiders en veiligheidspersoneel. De transitmigranten raakten gefrustreerd omdat ze de haven niet binnen raakten en reageerden zich daarom af op de veiligheidsmensen en de arbeiders. Daarbij bleef het niet bij verbale agressie: de illegalen namen grote stenen van de grond en bekogelden de security en de arbeiders.

Volgens de arbeider die klacht neerlegde bij de politie, loopt de situatie steeds meer uit de hand. “Het wordt steeds gevaarlijker”, zegt hij. Gelukkig werd er deze ochtend niemand geraakt door de stenen. De politie startte meteen een onderzoek en kon in de buurt één van de daders identificeren: het gaat effectief om een illegaal. Hij wordt morgen in principe voorgeleid bij de onderzoeksrechter. 

De voorbije dagen waren er al verschillende incidenten met steengooiers. Daarbij raakte één persoon al gewond. Het is dan ook een zeer gevaarlijke situatie. Voor wie niet aandachtig is en een steen op het hoofd krijgt, kan dat zware gevolgen hebben. Ook personeel van de NMBS werd al geviseerd. Politie en parket bevestigen de feiten en vragen alle incidenten te blijven melden.

101 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • andre van meulder

    morgen is em terug vrij met een papiertje om het land te verlaten

  • Roger Van Acker

    Doe zo verder politiekers,jullie zullen op een dag vreemd op kijken,als mensen het recht in eigen handen gaan nemen .Ik vind het zelfs vreemd dat dit nog steeds, niet gebeurd is.

Lees meer