Gelenaar in elkaar geslagen voor 50 euro

Een 40-jarige Gelenaar is gisterenochtend brutaal overvallen op het Antwerpse Van Schoonbekeplein. Voor 50 euro werd hij helemaal in elkaar geslagen. Dat maakt de politie vandaag bekend.

Rond 06.45 uur werd het slachtoffer aangesproken door drie mannen die hem vijftig euro vroegen. Toen de Gelenaar daar niet op wilde ingaan, werd hij door het trio in elkaar geslagen. Hij incasseerde verschillende vuistslagen in zijn gezicht en trappen over heel zijn lichaam.

De daders namen vervolgens een biljet van vijftig euro uit zijn achterzak en zetten het op een lopen. Een getuige hield aan het Falconplein een politiepatrouille tegen. De inspecteurs haastten zich ter plaatse en aan het kruispunt van het Van Schoonbekeplein met de Oudeleeuwenrui konden ze één van de daders oppakken. Het gaat om een man van 22 uit Antwerpen.
 
Hij werd later formeel herkend door het slachtoffer. De identiteit van de twee andere daders is bekend, de politie spoort hen nu op. Het slachtoffer werd hevig bloedend aan het aangezicht overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis. (belga/ypu)

Lees meer