3 Slachtoffer Hilal M.
RV Slachtoffer Hilal M.

Genkse man dood gevonden in gîte: "Vastgebonden, geslagen en verbrand"

De Vlaamse eigenaar (80) van een vakantiewoning in de Ardennen heeft gisterochtend het lichaam van een huurder ontdekt in zijn gîte, in het dorpje Forzée (Rochefort). De Genkse man was vastgebonden, geslagen en op meerdere plaatsen verbrand. Drie twintigers uit Genk zijn aangehouden.

De eigenaar van de gîte wou zijn huurders dinsdag nog taart brengen, maar trof ze niet aan in het huisje. Gisterochtend keerde hij terug, en ontdekte hij het lichaam van Hilal M (33). 

Het parket van Namen kwalificeert de feiten voorlopig als doodslag. Tientallen speurders waren nog tot 's avonds bezig met sporenonderzoek en ook de drie medehuurders - ook Genkenaren - werden gisteravond nog gezocht.

3 De woning uiterst rechts is verzegeld.
Karolien Coenen De woning uiterst rechts is verzegeld.

Volgens de zus van het slachtoffer zat haar broer zaterdag nog gewoon thuis met een vriend. Tot er plots 3 of 4 gemaskerde mannen opdaagden, hem met een hamer op het hoofd sloegen en vastbonden. De vriend die er bij zat, werd aangemaand te zwijgen. “Of hem zou hetzelfde gebeuren”.

Het parket Limburg, dat samen met de gerechtelijke politie van Dinant de feiten onderzoekt, pakte inmiddels drie verdachte twintigers uit Limburg op. Ze verschenen voor de onderzoeksrechter in Tongeren, die besloot hen aan te houden. Morgen verschijnen ze voor de raadkamer.

3 Ook de garagepoort aan de achterzijde is verzegeld.
Karolien Coenen Ook de garagepoort aan de achterzijde is verzegeld.

Bekijk ook:

Het verhaal doet denken aan de campingmoord in Middelkerke, eind 2017, waar een caravanbewoner gefolterd werd tot de dood.

18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bob Fréson

    Wat ik niet goed begrijp is, dat zijn zus 3 gemaskerde mannen haar broer hebben zien mee nemen. Als ik zo iets zie dan bel ik onmiddellijk de politie. Had ze dat gedaan, dan leefde hij misschien nog.

  • Tine De Bruycker

    Wanneer is het eigenlijk moord? Na deze beestachtigheden nog spreken over doodslag. Justitie is helemaal van de pot gerukt momenteel. MdS

Lees meer