4 Vlnr.: AA Gent-voorzitter Ivan De Witte, burgemeester Daniël Termont, AA Gent- manager Michel Louwagie en Groen-schepen Filip Watteeuw.
James Arthur Vlnr.: AA Gent-voorzitter Ivan De Witte, burgemeester Daniël Termont, AA Gent- manager Michel Louwagie en Groen-schepen Filip Watteeuw.

Gent-fans bedreigen auteur Ghelamco-boek: boekvoorstelling afgelast

Verscheidene fans van AA Gent hebben de auteur van het boek 'De Illegale Ghelamco Arena' bedreigd. De man is zo onder de indruk, dat hij in samenspraak met Standaard Boekhandel de boekvoorstelling heeft afgelast. Vandewalle laat ook weten dat er beslist is tot een tweede druk van het boek, wegens de vele bestellingen die ondertussen ontvangen zijn. 

4
BELGA

De voorpublicatie van het boek 'De Illegale Ghelamco Arena' in Het Laatste Nieuws maakt veel emoties los in Gent. In het boek stelt auteur Ignace Vandewalle onder meer dat het stadsbestuur de wet op de overheidsopdrachten niet gevolgd heeft en dat de Ghelamco Arena daardoor illegaal gebouwd is.

Verscheidene mensen - die zich identificeren als Gent-supporters - hebben de voorbije uren de auteur via email en sociale media belaagd. De teneur van de berichten is van die aard, dat Vandewalle beslist heeft om de boekvoorstelling komende woensdag af te gelasten. 

4 Ignace Vandewalle, auteur van het boek 'De Illegale Ghelamco Arena'
RV Ignace Vandewalle, auteur van het boek 'De Illegale Ghelamco Arena'

"Er komen ook familie en vrienden, ik wil hen niet in gevaar brengen." In de berichten wordt ermee gedreigd om Vandewalle 'een lesje te leren' en er wordt ook aangekondigd dat er een manifestatie zou georganiseerd worden aan de winkel van Standaard Boekhandel. "Ik betreur dat er op zo'n manier op een boek wordt gereageerd", aldus Vandewalle. 

4 Cover boek 'De Illegale Ghelamco Arena'
RV Cover boek 'De Illegale Ghelamco Arena'

"Als er nog een voorstelling komt, zal dat alvast niet in Gent zijn." Vandewalle laat ook weten dat er beslist is tot een tweede druk van het boek, wegens de vele bestellingen die ondertussen ontvangen zijn. De auteur overweegt niet om een klacht in te dienen tegen de bedreigers. "Ik wil de zaak geenszins laten escaleren en hou zelf ook niet van juridische procedures."

Voetbalclub AA Gent roept op tot sereniteit

KAA Gent, dat de Ghelamco Arena als thuisstadion heeft, reageert op zijn website op de heisa rond het boek: "KAA Gent neemt akte van het feit dat de voorstelling van het boek ‘De Illegale Ghelamco Arena’ afgelast is. Blijkbaar zou dat het gevolg zijn van bedreigingen en agressieve benaderingen door KAA Gentsupporters. De club distantieert zich uiteraard van elke vorm van bedreiging en agressie en roept op tot sereniteit. KAA Gent zal samen met de Stad Gent, zoals aangekondigd, vrijdag aanstaande in alle transparantie inzage verlenen in de documenten zodat iedereen kan zien dat alles correct en volgens de regels is verlopen."

236 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Carla Van Geel

    Hoe kan je een menigte onjuistheden laten slikken? Duik in hun portemonnee! Beweren dat onkosten met belastinggeld niet geoorloofd zijn is een leugen want geen enkel project kan zomaar ontstaan zonder besprekingen die, zeker als ze ingrijpend zijn, gebeuren tijdens een ontspannen etentje. Een frietkraam is niet zo ideaal maar het hoeft ook niet een 4sterren resto te zijn en hier gaat het gewoon om een zaaltje met tafel en stoelen. Modder krijgen ze er gratis bij.

  • Frans Segers

    Die mannen hebben geen schuldgevoel en vinden stelen en bedriegen de normaalste zaak van de wereld.Voor wanneer het volgende schandaal of leugen want er zijn verkiezingen.Ook aan de kust zou het nog eens kunnen stormen nietwaar Johan.

Lees meer