2 Na een klacht van een buurtbewoner werden de krijttekeningen in de Jutestraat te Gent verwijderd door de stad.
Pieterjan Robijn Na een klacht van een buurtbewoner werden de krijttekeningen in de Jutestraat te Gent verwijderd door de stad.

Gent laat krijttekening van penissen verwijderen na klacht

In Gent heeft het graffititeam van de stad vrijdag in de Jutestraat enkele krijttekeningen van penissen van de straat geveegd. De omwonenden hadden de kinderen tekeningen laten maken om automobilisten op te roepen om de zone 30 in de straat te respecteren, maar een buurtbewoner had een klacht ingediend.

De kinderen van de Jutestraat sluiten al enkele jaren het schooljaar af met een tekeningen op het wegdek. Het gaat onder meer om slogans als "rustig auto's" en afbeeldingen van verkeersborden, zodat automobilisten de zone 30 beter zouden opmerken. Dit jaar waren er ook enkele penissen tussen de tekeningen geslopen, waardoor een buurtbewoner naar de politie stapte.

De stad liet vandaag de tekeningen weghalen. Aangezien er weinig kans is op regen, zouden de aanstootgevende delen nog te lang overeind blijven. De buurtbewoners zijn niet tevreden met de verwijdering. "Ik ben met mijn dochter van twee langs die piemels gelopen en ze dacht dat het ijsjes waren. Zo erg zal het dus wel niet zijn", zegt één van de omwonenden aan Het Nieuwsblad. "We vragen al een hele tijd om een extra bord dat de zone 30 aanduidt, maar dat is volgens de stad te moeilijk. Maar voor twee piemels op het wegdek staat de stad hier de volgende dag."

Volgens de Gentse preventieambtenaar Sandra Rottiers was de actie niet aangevraagd en mag het openbaar domein niet beklad worden. De stad zal intern bespreken wie de opkuis zal betalen. 

2 De kinderen van de Jutestraat versieren al enkele jaren het wegdek om het schooljaar af te sluiten.
Pieterjan Robijn De kinderen van de Jutestraat versieren al enkele jaren het wegdek om het schooljaar af te sluiten.

9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Hans Hoppe

    Als ik zie wat die grafitti-misdadigers gedaan hebben, heeft dat lang geduurd. Waar zat de politie dan om deze criminelen op te pakken ? Komaan zeg, waarom schaffen we de politie niet af, als ze zelfs dit niet meer kunnen verhinderen of stoppen ?

  • Riemer Van Middelem

    Kleine kanttekening... Het was verf, geen krijt. Niets tegen de boodschap of manier van werken. Maar de verfspetters op mijn auto, na doorrijden van de straat(kon niet anders...)vond ik minder lachwekkend. Laat de kinderen maar doen ouders, wel graag met schadeloos materiaal ipv verf.

Lees meer