Gents schepen en Vlaams parlementslid Mathias De Clercq.
BELGA Gents schepen en Vlaams parlementslid Mathias De Clercq.

Gent wil meer tramlijnen, net als Antwerpen

"Antwerpen kreeg de jongste twaalf jaar 17 kilometer tramspoor, Gent 2,3 kilometer." De Oost-Vlaamse provinciehoofdstad vindt dat ze op het vlak van openbaar vervoer stiefmoederlijk behandeld wordt en doet nogmaals een oproep aan minister van Mobiliteit Weyts voor nieuwe tramlijnen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Gent vraagt al meer dan tien jaar om nieuwe tramlijnen. In Het Nieuwsblad roept schepen en Vlaams parlementslid Mathias De Clercq (Open Vld) de Vlaamse overheid nogmaals op meer te investeren in het openbaar vervoer in de stad.

De Clercq heeft het meerbepaald over het inzetten van trams op enkele belangrijke trajecten, zoals de lijnen 3 en 7. "Projecten zoals de aanleg van tramsporen naar het UZ zijn goed, maar ik vraag toch meer structurele aandacht van de gewestelijke overheid voor het Gentse openbaar vervoer", zegt hij. "Net zoals in Antwerpen."

Op dit moment wordt in Gent de tramlijn 21-22 doorgetrokken naar Zwijnaarde en de doortrekking van tramlijn 4 tot het UZ zal dit jaar afgerond worden.

Lees meer