Minister van Justitie Koen Geens.
BELGA Minister van Justitie Koen Geens.

Gerecht wil onbetaalde coronaboetes via belastingen innen

Het totale bedrag aan minnelijke schikkingen voor corona-overtredingen bedraagt nu al 2,2 miljoen euro. Het College van Procureurs-Generaal wil dat de fiscus de onbetaalde boetes int via de belastingen, schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg vandaag.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Van agenten die mensen tegenhouden richting hun tweede verblijf aan de kust tot verboden barbecues in tuinen: het aantal minnelijke schikkingen voor zulke overtredingen in deze coronatijden begint enorme proporties aan te nemen.

Erwin Dernicourt, de voorzitter van het College van Procureurs-Generaal, zegt dat een plan voor wanbetalers is voorgelegd aan minister van Justitie Koen Geens (CD&V). Daarin staat dat zij zelf initiatief moeten nemen om voor de politierechter te verschijnen om daar hun onschuld aan te tonen. 

"Doen ze dat niet en blijven ze het bevel tot betaling negeren, dan zal de boete automatisch geïnd worden door de fiscus. Het afgetrokken bedrag zal je dus op je belastingbrief terugvinden. Zo ontsnapt er niemand", aldus de voorzitter.

Lees ook:

Moet je volgend jaar belastingen betalen op je corona-uitkering? Geldexpert Michel Maus ontwart het fiscale kluwen (+)

Vijf zelfstandigen maken hun rekening: “200% inzet voor 50% minder opbrengst” (+)

Lees meer