Toxicologische analyse bij dubbele dood in gevangenis Jamioulx

Het parket van Charleroi heeft om toxicologische analyses gevraagd nadat zich het voorbije weekend twee sterfgevallen voordeden in de gevangenis van Jamioulx. Het gaat om het bepalen van de aard van de verdovende middelen die de twee mannen voor hun dood tot zich namen.

Overdosis
De lichamen van de 25-jarige Guillaume Casterman en zijn 35-jarige oom André Vervoort, die een cel deelden in de gevangenis van Jamioulx, werden zondagochtend ontdekt. Alles wijst erop dat de twee stierven aan een overdosis.

Zelfde cel

Hoewel het fenomeen van drugsgebruik in gevangenissen niet nieuw is, is het wel zeldzamer dat de twee sterfgevallen zich voordeden in dezelfde cel. Het parket vroeg daarom bijkomend onderzoek aan. Er wordt onderzoek verricht op de twee lichamen om zo de aard van de gebruikte producten te bepalen en mogelijk ook de oorsprong. De analyses zullen meerdere dagen in beslag nemen.
Volgens de vrijgegeven informatie hadden beide gevangenen een voorgeschiedenis in het gebruiken van verdovende middelen. Dat leidde ook tot hun opsluiting. (belga/ep)

Lees meer