3
BELGA

Gevolgen van zware brand: "Situatie wordt op de voet gevolgd"

In een gezamenlijke mededeling laten de burgemeesters van Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Willebroek en Mechelen weten dat zij de afwikkeling van de brand woensdagavond in een industriële bakkerij in Londerzeel op de voet volgen en hun inwoners maximaal zullen informeren over de stand van zaken met betrekking tot de volksgezondheid en de te nemen maatregelen.

"We willen zo snel mogelijk zicht krijgen op het gebied waar er brokstukken en roetneerslag terecht is gekomen, om vandaaruit de juiste maatregelen te nemen in het belang en de veiligheid van onze inwoners. Het bijsturen en afbouwen van de aangekondigde preventieve maatregelen zal gebeuren vanaf er meer duidelijkheid is over de resultaten van metingen die onder meer door de Milieu-Inspectie werden uitgevoerd", aldus de burgemeesters.

Tot nader raden de betrokken burgemeesters hun burgers evenals professionele fruit- en groentetelers en veehouders die op hun terrein visueel roetneerslag en/of brokstukken hebben vastgesteld, aan om geen groenten en fruit uit de eigen tuin te consumeren evenals jonge kinderen binnen te houden. Dieren dienen op stal gehouden te worden.

3 Gouverneur Lodewijk De Witte en burgemeester van Londerzeel, Jozef De Borger.
BELGA Gouverneur Lodewijk De Witte en burgemeester van Londerzeel, Jozef De Borger.
3
BELGA

Lees meer