Gewonde bij botsing tussen goederentrein en vrachtwagen in Waaslandhaven

In Beveren is bij een botsing tussen een goederentrein en een vrachtwagen een bestuurder gewond geraakt. Dat bevestigt Infrabel. Het ongeval gebeurde op een spoorwegovergang met verkeerslichten maar zonder slagbomen. Wat de gevolgen zijn voor het spoorverkeer is voorlopig niet duidelijk.

Rond 17.30 uur botsten in de Steenlandlaan in Beveren in de Waaslandhaven een goederentrein en een vrachtwagen. De trein heeft Ehtyleenoxide (brandend gas) aan boord en spoorde van bundel zuid naar Antwerpen noord. Er is geen lek en er werd ook geen rampenplan afgekondigd.
 
"De precieze omstandigheden van het ongeval zijn nog onbekend, maar op de spoorwegovergang kwam het tot een aanrijding. De bestuurder van de vrachtwagen raakte gewond, maar zou niet in levensgevaar zijn. Door de botsing volgde een ontsporing van enkele wagens van de goederentrein. Er is ook schade gemeld aan de sporen en de bovenleiding", aldus Frédéric Petit van Infrabel.

Sporen versperd
Het goederenverkeer op lijn 10, van bundel zuid op Linkeroever tot Kallo, zal nog het hele paasweekend onmogelijk zijn. "De twee sporen zijn versperd door wagons die ontspoord zijn. Er zal geprobeerd worden die terug op de sporen te krijgen. Er moeten ook werken aan de sporen en de bovenleiding gebeuren, en het is nog onduidelijk of er wissels stuk zijn", aldus Christine Berckmans van Infrabel.
 
"Het is nog onduidelijk wanneer getakeld kan worden en wanneer de herstellingen rond zullen zijn. Daarvoor is afwachten tot dinsdagochtend". Het goederenverkeer op lijn 10 zal het hele weekend stil liggen, maar volgens Infrabel zou de hinder beperkt zijn.
(belga/ypu)

Lees meer