Greenpeace wil onder meer dat de ecologische landbouw beter wordt ondersteund.
ANP Greenpeace wil onder meer dat de ecologische landbouw beter wordt ondersteund.

Greenpeace voert actie bij partijen voor "landbouw op maat van het klimaat"

Greenpeace voert vandaag actie bij een aantal politieke partijen. Ze vragen aan de voorzitters van CD&V, N-VA, Open Vld, MR en cdH om de klimaatimpact van intensieve veeteelt te verkleinen en om ecologische landbouw beter te ondersteunen. 

Greenpeace stuurde in februari een vragenlijst naar alle politieke partijen over de klimaat- en milieumaatregelen die ze in de landbouw willen nemen. Op basis van de antwoorden gaf Greenpeace de verschillende partijen een score. De partijen die de slechtste score lieten optekenen, krijgen vandaag bezoek van Greenpeace. De organisatie heeft ook "aangepaste verkiezingsaffiches" opgehangen in metrostations en de straten nabij de partijhoofdkwartieren.

"België en Europa beslissen op dit moment over het landbouwbeleid van de komende tien jaar. Wetenschappers hebben al vaak en overtuigend aangetoond dat we minder vlees moeten gaan produceren en consumeren, om de wereldwijde biodiversiteit en het klimaat te beschermen. Toch menen bepaalde partijen dat onze intensieve veeteelt, die enorm schadelijk is voor de natuur, nog mag uitbreiden en recht heeft op landbouwsubsidies", zegt Sébastien Snoeck, expert Duurzame Landbouw en Veeteelt bij Greenpeace. 

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • PIETER ROGIERS

    Enorm schadelijk? Wat een onzin! Landbouw is een kringloopsysteem, de meeste sectoren kunnen hier nog veel van leren! Agri-bashing gaat onverminderd voort, propandaleugen regeert, kennis ontbeert.

  • Roger Vanopstal

    Er is maar 1 oplossing voor al onze problemen: een wereldwijde geboortebeperking. Men moet niet pleiten voor minder vee, wel voor minder mensen. Tot zolang is het dweilen met de kraan open. Trouwens ik denk dat menigeen de buik vol heeft van die hysterici.

Lees meer