Grote opkomst voor meubelverkoop van Antwerps provinciehuis

In het provinciehuis in Antwerpen is deze voormiddag de verkoop gestart van voornamelijk kantoormeubilair, zetels en tafels. De interesse ervoor bleek erg groot en er moest een toegangsstop worden ingelast, met wachtrijen tot gevolg.

Het Antwerpse provinciehuis wordt momenteel klaargemaakt om gesloopt te worden. Daarvoor moet het hele interieur verwijderd worden. Vanochtend werden daarom de deuren opengezet en konden geïnteresseerden aan een lage prijs een of meerdere van de 1.300 gebruikte items kopen, waaronder bureaus, kasten, zetels en stoelen. De Kringwinkel stond in voor de verkoop. In ruil voor het opruimen van de inboedel mag ze de opbrengsten van de verkoop ontvangen.

"Vanaf de opening was er meteen heel wat volk", zegt Fenna Bouve van de Kringwinkel. "We hadden over de hele dag zo'n 400 mensen verwacht, maar een half uur na opening waren er al 350 geïnteresseerden. Veel mensen wilden er vroeg bij zijn."

De collectie bevat ook een aantal opvallendere stukken, zoals hele grote tapijten en ligzetels. Ook een bed en een zetel uit de koninklijke suite werden tweedehands, maar ongebruikt te koop aangeboden.

Met de verkoop wil de provincie de nadruk leggen op het hergebruiken van goederen en duurzaamheid.

Lees meer