THINKSTOCK

Grote werken aan E40 tussen Middelkerke en Nieuwpoort

Vanaf maandag 7 september 2015 starten, in opdracht van de afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen (AWV), structurele onderhoudswerken op de E40/A18 tussen Middelkerke en Nieuwpoort in de richting van Frankrijk. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

De rijvakken richting Frankrijk worden volledig vernieuwd. De linkerrijstrook krijgt een nieuwe onderlaag en toplaag. De rechterrijstrook wordt tot en met de fundering vernieuwd. De werfzone begint net voorbij het tankstation Mannekensvere en eindigt net voorbij de afrit nr.3 Nieuwpoort.

Bruggen gerenoveerd
Naast de volledige vernieuwing van het wegdek worden ook de bruggen in die werfzone gerenoveerd. De brugdekvoegen en asfaltverharding op de bruggen worden vernieuwd.

Het verkeer richting Frankrijk zal via een doorsteek op de rijvakken richting Brugge worden omgeleid. Vanaf 8 september zal er nog één rijstrook beschikbaar zijn richting Frankrijk, net zoals richting Brugge. Volgens AWV zal dat hinder veroorzaken. AWV waarschuwt voor flitscontroles in het kader van de veiligheid. Tegen midden oktober moeten de werken afgerond zijn.

Lees meer