2 Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten van Open Vld.
OPENVLD Partijvoorzitter Gwendolyn Rutten van Open Vld.

Gwendolyn Rutten (Open Vld) onder vuur: “Ze is politiek dood, maar heeft dat zelf niet door”

“Gwendolyn Rutten (Open Vld) is op dit ogenblik politiek dood, maar dat heeft ze zelf nog niet helemaal door.” Dat heeft Noël Slangen, politiek columnist voor HLN, gezegd in het Canvas-programma ‘De afspraak op vrijdag’. Rutten heeft nog niet gereageerd op de uitspraak.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Ik denk dat Gwendolyn Rutten op dit ogenblik politiek dood is, maar dat ze het zelf nog niet helemaal door heeft”, zegt Noël Slangen, die zelf ook een verleden heeft binnen Open Vld. “Dat merk je onder andere door het feit dat men zo op dat partnership met de MR blijft hameren, terwijl dat partnership toch wel zwaar onder druk staat.” 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Open Vld begin vorige week, benadrukte Gwendolyn Rutten tijdens haar toespraak nog eens de band tussen de twee partijen. Het werd mogelijk haar laatste nieuwsjaarstoespraak als partijvoorzitter. Later dit jaar zijn er voorzittersverkiezingen bij Open Vld, en Rutten heeft zich nog geen kandidaat gesteld.

2 Noel Slangen deed de uitspraak in het Canvas-programma 'De Afspraak op vrijdag'.
Sreenshot VRT Noel Slangen deed de uitspraak in het Canvas-programma 'De Afspraak op vrijdag'.

Brusselse regering

Hoewel Rutten dus het partnership tussen MR en Open Vld bejubelt, staat dat volgens Noël Slangen zwaar onder druk. Hij verwijst naar het feit dat Open Vld in een Brusselse regering is gestapt, maar MR daarbij heeft achtergelaten in de oppositie. “Dat is men niet vergeten”, zegt Slangen. 

Marrakech

“En Charles Michel heeft ook nog altijd problemen met het feit dat destijds tijdens de Marrakesh-crisis de weg werd afgesloten door Gwendolyn Rutten en Open Vld om een doorstart te kunnen maken.” Tijdens die crisis verliet N-VA de federale regering door onenigheid over het VN-Migratiepact, dat in Marrakech ondertekend werd.

Els Ampe, die zelf kandidaat-voorzitter is om Rutten op te volgen, zat ook in het programma. Zij voegde er nog aan toe dat Rutten volgens haar “het contact met de basis is verloren”.

283 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Hegge

    Met de verbluffende entree van Goedele Liekens is de partij geredd. Verhofstadt, sale and lease back, de Gucht die zijn deel niet betaald aan België, de Croo die niet weet waar de Libische miljarden naar toe zijn, Tommelein met zijn slimme meters enz. Goe bezig mannen.

  • Gino Sinnesael

    Pas op dat ze toch geen premier wordt: onderschat die schalkse ruiters niet... Maar inderdaad: men kan maar éénmaal hetzelfde verkopen (ook z'n ziel).

Lees meer