In de Stint kunnen tot tien kleuters tegelijk van en naar de buitenschoolse opvang worden vervoerd.
Sven Ponsaerts In de Stint kunnen tot tien kleuters tegelijk van en naar de buitenschoolse opvang worden vervoerd.

Haacht voert voorlopig verbod op Stints in

Na het verbod van Stints op de openbare weg in Nederland, heeft ook de gemeente Haacht beslist om dit soort van elektrische bolderkarren voorlopig niet meer toe te laten. Dat maakt de bevoegde schepen van Onderwijs, Nico Bogaerts, gisteravond bekend in een persbericht. 

De Stint werd gebruikt voor de buitenschoolse opvang op Sint-Adriaan. Het verbod geldt tot het onderzoek in Nederland is afgerond en er een duidelijk standpunt komt van de bevoegde Vlaamse minister, klinkt het. "Intussentijd zullen de kleuters op Sint-Adriaan zich van en naar de opvang verplaatsen met een extra begeleider. Ze zullen de kindjes te voet aan de hand verplaatsen. Er wordt naarstig gezocht naar een betere en veiligere oplossing om de verplaatsing te organiseren". 

Door een ongeval met een stint op een spoorwegovergang in Oss kwamen vier kinderen om het leven en raakten een kind en een begeleidster zwaargewond. 

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • william Masson

    Voor uw kind in de wagen gelden de strengste eisen voor een kinderzitje , voor die plastic rommel voor de elektrische gutmenschen geld niets.

  • Valentin Valmont

    Boerenpaard en kar nemen, is milieu vriendelijker en nog leuk ook voor de kindjes.

Lees meer