thinkstock

Half jaar cel voor Truienaar die stadsgenoot zware klappen uitdeelde

De Hasseltse correctionele rechtbank heef een 33-jarige man uit Sint-Truiden, die in de hal van het station in Sint-Truiden een stadsgenoot te lijf ging, veroordeeld tot een half jaar cel en 600 euro boete. Het slachtoffer liep een hersentrauma op en verkeerde een tijdje in levensgevaar. De beklaagde was door het lint gegaan omdat het slachtoffer zijn dochter zwaar beledigd had.

Nochtans wist beklaagde wat hij riskeerde door zijn gewelddadig gedrag. Hij zat in het verleden immers al jarenlang in de cel na veroordelingen voor drugs en diefstallen. Eind oktober 2009 kreeg hij 4 jaar cel voor een diefstal met geweld.

De zware vechtpartij gebeurde op 25 april 2016. De politie kreeg een oproep voor een schermutseling in de stationshal van Sint-Truiden. Het slachtoffer lag er in een plas bloed. Beklaagde had het slachtoffer tweemaal vol op het hoofd gestampt. Hij was naar eigen zeggen heel kwaad en buiten zijn zinnen, toen hij de Truienaar aanviel.

Na het uitdelen van de klappen trof de politie hem in zijn wagen aan op de parking. Het slachtoffer is intussen naar Rotterdam verhuisd, omdat hij in Sint-Truiden al te veel had meegemaakt en niet meer met de verkeerde personen in contact wilde komen. Beklaagde gaf aan de rechter toe dat hij over de schreef was gegaan. Hij verklaarde intussen drugsvrij te zijn.

Lees meer