2 Hans Van Themsche tijdens zijn assisenproces in 2007.
BELGA Hans Van Themsche tijdens zijn assisenproces in 2007.

Exclusief voor abonnees

Hans Van Themsche vraagt vandaag vervroegde vrijlating aan, vader van Luna (2) pas gisteren ingelicht

Hans Van Themsche wil vrij komen uit de gevangenis. Veertien jaar na zijn dodelijke raid door Antwerpen, buigt de strafuitvoeringsrechtbank zich vandaag over zijn vraag tot vervroegde vrijlating. Roman Drowart, de vader van peuter Luna (2) die samen met haar Malinese oppas werd vermoord, kreeg dat pas gisteren te horen. “Ik wist dat deze dag ooit zou komen, maar ik had dit graag vroeger geweten. Zodat ik me mentaal kon voorbereiden.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Alan Janssen

    Wat is de zin om levenslang uit te spreken om vervolgens na 18 jaar vrij te laten. Sowieso schandalig dat de slachtoffers zo laat op de hoogte gesteld worden. In mijn ogen mag zo iemand alleen vrij komen als de slachtoffers vergiffenis kunnen geven. Het is dus aan Vantemsche om dit te verdienen!

  • Ronny Van Looy

    Michelle Martin is ook vrij gekomen alhoewel zij de kinderen heeft kunnen redden door gewoon te zeggen waar ze verborgen zaten nadat Marc Dutroux al in hechtenis was genomen, maar nee ze heeft ze gewoon laten verhongeren, dus vind ik persoonlijk dat Hans van Temse na enige tijd ook recht heeft op een vrijlating, als het voor haar kon, dan ook voor hem. En zo zijn er nog gevallen, wat is verschil ?

Lees meer