PHOTO_NEWS

Hardhandige agent beschuldigt Comité P van partijdigheid

Voor de correctionele rechtbank van Leuven werd een uit de hand gelopen arrestatie van een fietser in Leuven behandeld. De fietser werd hardhandig aangepakt door de politie en liep een hersenschuding op. Het Comité P wijst in de richting van een betrokken agent. Hij beschuldigde op zijn beurt het Vast Comité van Toezicht op de Politiediensten van partijdigheid.

Tijs H. (29) werd op 16 mei 2013 in Leuven door de politie aan de kant gezet omdat hij zonder licht fietste en aan het bellen was. Om onduidelijke redenen trok hij het portier van de combi open. Twee agenten werkten H. tegen de grond en riepen versterking van andere patrouilles op. De fietser werd gedagvaard wegens weerspannigheid.

Volgens H. kreeg hij twee schoppen tegen het hoofd tijdens zijn arrestatie. Kurt N. (33) uit Kampenhout werd als aanvaller geïdentificeerd. Beide mannen stonden vandaag tegenover elkaar voor de rechtbank. De agent beweerde dat hij alleen een rugzak afnam en de fietser met de knie in bedwang hield.

Boekje te buiten
Tijs H. diende klacht in bij het Comité P dat vijf andere betrokken agenten verhoorde. Uit die getuigenissen bleek dat Kurt N. zijn boekje te buiten ging. Zijn advocaat beweerde dat er geknoeid is met het verslag.

De agent wil hoofdinspecteur van de Leuvense politiezone worden, maar wordt nu bedreigd met ontslag. De rechter wil alle getuigen zelf verhoren en zette de zaak in voortzetting op 4 maart.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer