Hasseltse cafébaas die man doodschoot blijft in de cel

De Hasseltse raadkamer heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van de 53-jarige Kenan Temelli, die afgelopen zaterdag in zijn café Las Vegas aan de Bampslaan in Hasselt de 38-jarige Ersin Caliskan uit Beringen doodschoot.

Zaterdagmiddag kwam Ersin het café in de Hasseltse stationsbuurt binnen. Er zouden voorgaande feiten tussen dader en slachtoffer zijn gebeurd, onder meer een geval van afpersing. Over de afpersing met bedreigingen was een onderzoek lopende.

De raadsman van Kenan, meester Steve Geerdens, liet vandaag horen dat hij en zijn cliënt voorlopig het onderzoek zijn gang laten gaan. Toen Ersin Caliskan zaterdag het café binnenstapte, zou Kenan een poging hebben ondernomen om de politie te verwittigen van de komst van Ersin. Die zou hem vervolgens met de dood hebben bedreigd, waarna Kenan naar een wapen zou hebben gegrepen en enkele kogels afvuurde richting Caliskan, die het schietincident niet overleefde. In het verleden was Kenan al eens het slachtoffer van een carjacking en dat speelde nog steeds in zijn hoofd.

Lees meer