Heel wat dreigtweets aan adres van Brussel

Gisterenavond werd een dreigtweet de wereld in gestuurd door een account die zich verbindt aan terreurorganisatie IS. De account werd offline gehaald, maar intussen verschenen al heel wat nieuwe dreigtweets aan het adres van Brussel.

Sinds gisterenavond verschenen er al een aantal dreigende tweets, vergezeld van verschillende hashtags die verwijzen naar de verhoogde terreurdreiging in Brussel. De ene meldt dat de stad '"zal verdrinken in het bloed", de andere toont de bom die aan boord van het Russische vliegtuig was en waarschuwt ons dat we binnenkort ook zo eentje kunnen verwachten.

In de eerste tweet stond er gisteren in het Engels het volgende bericht te lezen:   "WELDRA
Zal het alarm verdergaan maar met de smaak van bloed
Er is geen ontsnapping mogelijk want we willen de dood"  

Jihadiwatchers zijn niet vertrouwd met de account, die wel gebruik maakt van het logo van 'Jihadi Tweep', een bekende IS-sympathisant.

Deze gebruiker noemde zichzelf 'Wilayat Twitter', waarbij het woord 'wilayat' staat voor het Arabische woord voor provincie. IS vermeldt dat woord voor elk van haar deelgebieden.  

De account werd ondertussen verwijderd. De federale politie liet op Twitter weten het bericht gezien te hebben en verder te onderzoeken.

kos

Lees meer