Restaurant De Refugie in Tienen
De Refugie Restaurant De Refugie in Tienen

Heldhaftige sous-chef zet achtervolging in op tafelschuimers in Tienen

Een kok van restaurant De Refugie in Tienen heeft zondagavond twee tafelschuimers bij de lurven gevat. De twee mannen hadden een hele avond uitgebreid getafeld, maar namen de benen toen ze de rekening gepresenteerd kregen. Maar op de snelle sprint van sous-chef Maxime hadden de tafelschuimers niet gerekend.

De twee tafelschuimers, jonge twintigers volgens de uitbaters, kwamen zondagavond omstreeks 21 uur aan in restaurant De Refugie in Tienen. Ze bestelden kreeft, kaviaar en champagne, waardoor de rekening aan het eind van de avond behoorlijk gepeperd was: 210 euro. Maar van betalen kwam uiteindelijk niks in huis.

Toen de betaling met de kaart tot zes keer toe misliep, stelde uitbaatster Katrien Vanistendael voor dat één van de twee geld zou afhalen terwijl de andere in het restaurant bleef. Na bijna een halfuur wachten spurtte de achtergebleven gast plots naar buiten.

Achtervolging

“Hij is weg”, riep ober Stijn Philips nog, waarop sous-chef Maxime Lemeer te voet de achtervolging inzette. Pas enkele kilometers verder kon Maxime de weggevluchte tafelschuimer inhalen. Er vond geen gevecht plaats, maar de man probeerde wel nog te onderhandelen. Na enkele minuten stopte een politiecombi bij de mannen.

De politie nam de wegloper mee naar het politiekantoor en zette Maxime terug af aan het restaurant. Daar klonk het voltallige personeel met champagne om de goede afloop te vieren. Of uitbaters hun geld krijgen, valt nog af te wachten.

51 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Matthys

    Hoe die zaken overleven is mij een raadsel. 210 euro voor wat vreten weggooien doe je toch niet.

  • guido vermeyen

    De sous- chef heeft ze bij hun lurven gevat...nu staat de afwas van enkele dagen te wachten op de komst van die 2 schuimers....dat is toch het cliché als je gegeten hebt en ontdekt dat je bankkaart thuis nog in de kaartlezer zit ....

Lees meer