Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.

Helikopter van Belgische luchtmacht rukt uit voor transmigrant in kajak in de Noordzee

Een helikopter van de Belgische luchtmacht is gisterenavond uitgerukt voor een man in een kajak die het Kanaal probeerde over te steken naar Engeland. Dat meldt de Krant van West-Vlaanderen en bij de luchtmacht wordt het nieuws vandaag bevestigd. Het is eerder uitzonderlijk dat een helikopter van de luchtcomponent voor zo'n actie wordt ingeschakeld, klinkt het ook.

Het ging om een transmigrant die het Kanaal probeerde over te steken en 's middags al was gespot door een ferry. Een NH-90 van de basis in Koksijde steeg rond 16.45 uur op. Rond 17 uur bevond de helikopter zich in het zoekgebied en anderhalf uur later had de bemanning de man gevonden. 

Die bevond zich in goede conditie in zijn bootje. Bij de luchtmacht wordt echter opgemerkt dat de man maar een uur voor zonsondergang op zee was gevonden, en dat hij de nacht niet zou hebben overleefd in de omstandigheden waarin hij was gevonden. De NH-90 bleef bij de man uiteindelijk rondcirkelen tot een vaartuig van de Franse kustwacht hem oppikte en naar Duinkerke terugbracht. 

Britse media melden dat gisteren 86 mensen hebben geprobeerd het Kanaal naar Engeland over te steken, het hoogste aantal op één dag. De Britse kustwacht onderschepte zes vaartuigjes, aldus de BBC.

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Raoul Rouma

    En de brave Belg draait daar weer voor op. Is dat niet te controleren in Frankrijk, zo een bootje steek je niet in uw rugzak! laat staan een rubberen boot. Leg al die Ngo's aan banden en het stopt, die waanzin.

  • Jozef Van Raemdonck

    Gelukkig hebben we geld teveel

Lees meer