belga

Heropstart kerncentrale Tihange 2 uitgesteld tot 30 juni

De heropstart van de kerncentrale Tihange 2 - waar werken aan het beton van het bijgebouw in het niet-nucleaire gedeelte bezig zijn - is voorzien voor 30 juni van dit jaar. Dat maakt uitbater Engie Electrabel vanavond bekend. Aanvankelijk werd de heropstart geschat op 1 juni. Engie merkt op dat het Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) finaal zijn goedkeuring moet geven om de reactor weer te kunnen opstarten.

Tihange 2 werd in augustus vorig jaar stilgelegd. In het plafond van een bunker naast het reactorgebouw werd betondegradatie vastgesteld. De wapening van het beton bleek ook niet te liggen waar ze volgens de plannen zou moeten liggen. Die wapening moet de bunker extra beveiligen bij een zware klap, zoals een vliegtuiginslag. 

De voorbije maanden werden herstellingswerken uitgevoerd. De nucleaire waakhond FANC beslist uiteindelijk of die werken zullen volstaan.
 De zes andere nucleaire eenheden in ons land, goed voor zo’n 6.000 MW aan stroom, zijn wel allemaal in werking.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Arne Van Gheluwe

    Het blijft ouwe brol

Lees meer