Advocaat Olivier Martins is dinsdagavond aangehouden en wordt verdacht van medeplichtigheid aan de brutale onstnappingspoging van een drugsbaron uit de gevangenis van Sint-Gillis. Zijn medewerkster moet zich vandaag melden bij de onderzoeksrechter.
BELGA Advocaat Olivier Martins is dinsdagavond aangehouden en wordt verdacht van medeplichtigheid aan de brutale onstnappingspoging van een drugsbaron uit de gevangenis van Sint-Gillis. Zijn medewerkster moet zich vandaag melden bij de onderzoeksrechter.

Het was "niet de bedoeling om advocate te arresteren op assisenhof": "Maar waarom dan die show?"

Onderzoeksrechter Michel Claise is deze ochtend met een ploeg speurders verschenen op het Brusselse assisenhof met de bedoeling daar een medewerkster van advocaat Olivier Martins mee te nemen voor een verhoor als getuige. Uiteindelijk werd de advocate niet meegenomen, maar ze moet zich vanavond wel bij onderzoeksrechter melden voor haar verhoor. Het optreden van de onderzoeksrechter kan op weinig begrip rekenen bij de Brusselse advocaten. Hun reacties gaan van "een weinig elegant optreden" tot "een zwaar machtsmisbruik".

Onderzoeksrechter Michel Claise had dus niet de bedoeling om de medewerkster van advocaat Olivier Martins te arresteren toen hij zich met enkele speurders aanmeldde op het Brusselse assisenhof. Het was enkel de bedoeling haar te verhoren als getuige. Dat meldt het Brusselse parket.

De advocate moet zich vanavond bij de onderzoeksrechter melden voor haar verhoor. Dat melden verschillende bronnen op het Brusselse justitiepaleis. Er werd haar aangeraden zich te laten bijstaan door een advocaat.

"Not done"
Het optreden van de onderzoeksrechter heeft heel wat kwaad bloed gezet bij de Brusselse advocaten. "Dit was totaal onnodig", klinkt het bij diverse advocaten.

"De onderzoeksrechter had haar perfect kunnen uitnodigen voor een verhoor zonder al die show te verkopen, en dan nog wel voor de ogen van de juryleden van het assisenhof. Net zoals het dinsdag niet nodig was meester Martins in de boeien te slaan voor de ogen van zijn kinderen. Dit is not done."

"De onderzoeksrechter had haar perfect kunnen uitnodigen voor een verhoor zonder al die show te verkopen"

Meester Martins werd gisteren onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij een rol zou hebben gespeeld bij de bevrijdingspoging van de Franse drugsbaron Mohamed Benabdelhak uit de gevangenis van Sint-Gillis.

Lees meer