Verschillende brandweerkorpsen, onder meer uit Frankrijk, zijn ter plaatse.
RV Twitter Info Roubaix Verschillende brandweerkorpsen, onder meer uit Frankrijk, zijn ter plaatse.

Hevige brand in loods met papier en karton in Moeskroen

In een loods van een afvalverwerkingsbedrijf in Moeskroen woedt sinds 16.30 uur een zware brand. Verschillende brandweerkorpsen uit de regio zijn ter plaatse. Ze worden ook geholpen door Franse collega's.

Het vuur ontstond rond 16.30 uur in een loods waar papier en karton wordt opgeslagen. Het vuur breidde al snel uit, met hevige rookontwikkeling tot gevolg. De politie stelde een veiligheidszone in.
Door de omvang van de brand riep de brandweer van Moeskroen al snel de hulp in van vier omliggende hulpverleningszones, waaronder die van Kortrijk. Ook de brandweer van het Franse Rijsel (Lille) schoot te hulp. In totaal zijn zowat veertig brandweerlui ter plaatse.

Volgens Focus WTV moeten in West-Vlaanderen ook de inwoners van Kortrijk, Zwevegem en Avelgem hun ramen en deuren dichthouden door de brand.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Annie Broeckx

    Wordt het niet eens dringend een sprinkler systeem te verplichten in afvalverwerkende bedrijven? Het lijkt erop dat telkens de loodsen vol liggen er een brand uitbreekt.

Lees meer