Archiefbeeld
JVK Archiefbeeld

Hevige onweersbuien veroorzaken wateroverlast in Limburg

De hevige onweersbuien van deze ochtend hebben vooral in het Maasland wat problemen veroorzaakt. De brandweerzone Oost-Limburg kreeg een 25-tal oproepen te verwerken, vooral vanuit de regio Lanaken. Het ging vooral om straten, die tijdens de hevige regen blank kwamen te staan. De slokkers kregen de grote hoeveelheden water niet verwerkt. Hier en daar moest de brandweer effectief pompen. Er waren ook drie blikseminslagen in Genk, Lanklaar (Dilsen-Stokkem) en in Neeroeteren (Maaseik).

Rond 6 uur sloeg de bliksem in op de gevel van een huis aan de Roerstraat in Genk. Bij aankomst van de brandweer was het vuur al gedoofd. De inslag gebeurde enkel aan de buitenzijde van de gevel.

In Lanklaar op de Bresilstraat drong de inslag wel de woning binnen via de nok van het dak. Het vuur zat onder de dakpannen. De brandweer moest de dakpannen weghalen, waarna het brandje snel geblust was. Het dak is met een klein dekzeil gedicht. Ook de elektrische installatie liep schade op.

Op de Dennenstraat in Neeroeteren was er een identieke inslag met beperkte schade aan het dak. Ook de elektrische installatie was geraakt.

Het kruispunt van de Rijksweg met de Ringlaan in Maasmechelen vormde ook weer een klassieke plaats waar de regen overlast veroorzaakte voor de automobilisten.

Lees meer