THINKSTOCK

Hinder door stroompanne in Imeldaziekenhuis Bonheiden

Het Imeldaziekenhuis in Bonheiden heeft vandaag zowat een halve dag lang te kampen gehad met een elektriciteitspanne door een nachtelijke kortsluiting in een verdeelcabine. Volgens de directie startte de noodstroomvoorziening correct op, maar om geen onnodige risico's te nemen werden onder meer vier van de twaalf operatiekamers buiten dienst gesteld. Alle dringende ingrepen konden echter worden uitgevoerd, verzekert de directie.

Ook een aantal andere behandelingen en onderzoeken van patiënten werden uitgesteld en de keuken ondervond enige hinder van de panne. Volgens de directie bleef de overlast al bij al beperkt. Omstreeks 14 uur was de elektriciteitscabine hersteld en konden alle getroffen diensten opnieuw worden opgestart.

Goede test
"Voorts was dit wel een goede testcase voor ons met het oog op het eventueel in werking treden van het afschakelplan, waar wij ook in opgenomen zijn", zegt facilitair directeur Stefaan Claeys. "Toevallig hebben we trouwens vorige week ook al een simulatie gehouden van de gevolgen van dat afschakelplan, in samenwerking met onder meer de gemeente, en ook toen liep alles zoals voorzien in onze noodplanning. Toch nemen we het zekere voor het onzekere en waren we al van plan onze back-up nog eens door een externe partner te laten doorlichten."

Lees meer