Theo Hayez verdween na een avondje stappen. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.
VTM Theo Hayez verdween na een avondje stappen. Sindsdien ontbreekt ieder spoor.

Hoe groot is de kans dat vermiste Theo nog leeft? En hoe gevaarlijk is Byron Bay eigenlijk?

De politie in Australië zet moordonderzoekers op de zaak Théo Hayez, de 18-jarige Belg, die al meer dan twee weken wordt vermist. Ze houden er dus rekening mee dat hij vermoord is. Maar hoe gevaarlijk is Byron Bay eigenlijk? En hoe groot is de kans dat de vermiste Theo nog leeft? VTM NIEUWS-correspondent Kris Borgraeve geeft een laatste update vanuit Australië.

Vlak na de verdwijning van Theo Hayez, was hij nog actief op Whatsapp. Dat betekent dat zijn smartphone nog een signaal uitzond. Dat telefoonsignaal werd inmiddels opgepikt en wijst erop dat de jongen naar een bekend rotsachtig gebied in Byron Bay is gewandeld.

Wat daar precies gebeurde, is momenteel de focus van het onderzoek. “Het is een plek waar wel wat risico’s aan verbonden zijn”, volgens correspondent Kris Borgraeve. Hoge rotsen en steile afdalingen kenmerken het gebied.

Anderzijds lijkt de Australische politie weinig hoop te koesteren dat de Belg levend teruggevonden wordt. Ze houden rekening met zowel een ongeluk als kwaad opzet. “Byron Bay heeft verschillende gezichten. Het is een plek waar hippies samenkomen, waar jongeren elkaar ontmoeten, mensen van allerlei slag, van overal ter wereld”, zegt Borgraeve. “Je kan natuurlijk ook op de verkeerde plaats terechtkomen.” Of Theo op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was, blijft maar de vraag.

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Ine Van Cauwenberg

    Mag nu niemand meer avontuurlijk zijn, moeten we constant bang zijn voor iets, zo erg!!! Ik hoop voor die ouders dat hij nog leeft en misschien alleen verdooft is en ergens zit!!! Please laat het zo zijn!!!!

  • Eddy DESMET

    Ik vraag me nog steeds af wat die knaap van amper 18 jaar in Australië te zoeken had. Is dat niet een daad van roekeloosheid ?

Lees meer