Dat standbeelden vernield worden, is van alle tijden, zegt filosoof Jean Paul Van Bendegem.
Photo News Dat standbeelden vernield worden, is van alle tijden, zegt filosoof Jean Paul Van Bendegem.

Exclusief voor abonnees

Hoelang gaat het vernietigen van standbeelden in de strijd tegen racisme nog duren? En haalt het ook iets uit?

Het lijkt wel of de hele westerse wereld in brand staat. Van in de Verenigde Staten tot in Europa worden standbeelden neergehaald, beklad of in het water gegooid. Hoe uitzonderlijk is dit fenomeen? Hoelang zal het protest duren? En haalt het iets uit? Filosoof Jean Paul Van Bendegem legt uit.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

63 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • thierry bollaert

    zouden beter de manifestanten die ze kunnen betrappen via camera enz.laten opdraaien voor de schade die ze aanbrengen.of laten sommige burgemeesters oogluikend toe?zouden die zijn burgemeesterschap direct moeten afpakken

  • Yolande MARIS

    Toen IS monumenten en beelden vernietigden stond heel de wereld in rep en roer,nu gebeurt exact hetzelfde maar met een ander sausje en media en politiek keuren dit goed sommigen helpen zelfs een handje.Is dit het nieuwe normaal ?

Lees meer