ANP

Hogescholen kiezen voor ‘contactluw onderwijs’ vanaf 18 mei

De dertien Vlaamse hogescholen voorzien vanaf 18 mei de mogelijkheid tot ‘contactluw onderwijs’, maar dat enkel voor de hoogstnoodzakelijke opleidingsactiviteiten. Tot en met 17 mei wordt de huidige vorm, afstandsonderwijs, voortgezet. Dat meldt de Vlaamse Hogescholenraad (VLHORA) woensdag.

Bij die lessen zullen de strikte voorwaarden zoals social distancing gelden. Belangrijk, de hogescholen voegen er ook aan toe dat het contactluw onderwijs onder voorbehoud is van ‘andersluidende instructies vanwege de overheid’.

Eerder beslisten de Vlaamse universiteiten om de rest van het academiejaar enkel nog digitaal les te geven, met afstandsonderwijs. Maar de hogescholen wijzen erop dat ze bijvoorbeeld vaak praktijklessen hebben.
"Omdat echter voor een aantal werkvormen zoals practica, werkplekleren en stages, maar ook voor een aantal opleidingen zoals kunstopleidingen, zorgopleidingen, lerarenopleidingen... er digitaal geen volledige oplossing kan geboden worden, organiseren de Vlaamse hogescholen zich om vanaf 18 mei over te stappen naar contactluw onderwijs, maar enkel voor hoogstnoodzakelijke opleidingsactiviteiten.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer