Holebisites in de clinch over Gay Pride-enquête

Holebisite GAYiD.EU is ontstemd over een reactie van een andere holebisite, GayBelgium, op een online enquête die het uitvoerde. Volgens Alexander Dresen van LNM Media BVBA, dat GAYiD.EU beheert, misbruikt GayBelgium.be de media "om onwaarheden te verspreiden over de site".

"Gemanipuleerd"
GAYiD.EU publiceerde vorige week vrijdag een online bevraging waaruit blijkt dat een op de drie holebi's de Gay Pride, de jaarlijkse holebioptocht in Brussel, niet belangrijk vindt. Stefan Scheers, de hoofdredacteur van GayBelgium, reageerde dat het onderzoek "gemanipuleerd werd en niet representatief is". Scheers zei dat de poll slechts enkele uren online stond en dat de site enkele maanden geleden door het CIM (Centrum voor Informatie over de Media) is geschrapt van zijn internetcontroledienst Metriweb, omdat LNM Media de statistieken van haar websites vervalste.

Schade
"Onze concurrent Stefan Scheers van de site GayBelgium.be misbruikt de media om onwaarheden te verspreiden over GAYiD.EU. Op die manier brengt hij handig schade toe aan zijn grootste concurrent", zegt Alexander Dresen van LNM Media BVBA. Volgens Dresen stond de poll meer dan 6 maanden online. "LNM Media is vandaag geen lid van het CIM. Het CIM bevestigde tevens dat in het verleden geen onregelmatigheden met bezoekerscijfers vastgesteld werden. De bewering van Stefan Scheers is dus een flagrante leugen", vervolgt die. Uit de ledengegevens van GAYiD.EU, blijkt volgens Dresen daarnaast dat slechts 22% van de leden jonger is dan 19 en de site dus wel representatief is. Volgens Dresen gaat het dan ook om "een losse aanval naar concurrenten". (belga/bf)

Lees meer